blog placeholder

Hou je van spelen in de keuken en van ijs? Dan heb ik hier 3 recepten die niet te moeilijk zijn en ook nog eens lekker zijn.

choco-banana-split (voor 1 persoon)

Ingredienten:
– 1 banaan
– 1 reep chocolade (naar de smaak die jij het lekkerst vind: wit, puur of melk.)
– 3 bolletjes roomijs

Bereidingswijze:
– Smelt de chocolade in een steelpannetje.
Zet het gas wel laag, want chocolade brand snel aan!
– laat ondertussen de banaan een beetje bruin bakken in een koekenpan.
– Als de chocolade is gesmolten en de banaan is gebakken, haal je het ijs uit de vriezer en leg je drie bolletjes ijs op een bordje.
– Snijd dan de banaan in de lengte doormidden en leg die tegen de beide kanten van het ijs aan.
– Giet dan de gesmolten chocolade over de banaan en het ijs en klaar is je toetje.

Yoghurtroomijs met aardbeien (voor 4 personen)

Ingredienten:
– 500 gram aardbeien
– 2 eetlepels citroensap
– 300 ml Yoghurt
– 125 gram suiker
– 200 ml slagroom

Bereidingswijze:
– houd 100 gram aardbeien apart voor garnering.
– Maak de rest van de aarbeien schoon en pureer ze met een staafmixer of met een keukenmaxine.
– Meng de aardbeienpuree met citroensap, de helft van de suiker en de yoghurt.
– Klop de slagroom met de rest van de suiker half stijf en meng die dat door het aardbeienyoghurtmengsel.
– Schenk dit dan in een grote schaal en zet dat in de vriezer.
– roer het ijs na een half uur in de vriezer te hebben gestaan door elkaar en zet het daarna weer in de vriezer(minimaal 3 uren voordat het geserveerd word).
– Om het af te werken schep je bolletjes ijs in een coup en dat garneer je met de apart gehouden aardbeien en klaar is je ijs.

Frambozen sorbet (voor 4 personen)

Ingredienten:
– 500 gram frambozen
– 200 ml sinaasappelsap
– 1 eetlepel citroensap
– blaadjes munt of citroenmelisse

Voorbereiden:
– Maak de frambozen schoon en pureer ze met de sinaasappelsap en citroensap met een staafmixer of keukenmachine.
– Giet de vruchtenpuree in een schaal en zet die in de vriezer.
– Roer dan de sorbet na een uur goed doorelkaar, zodat er niet allemaal stukjes hard ijs in komen te zitten.
– Zet daarna het ijs minimaal drie uur in de vriezer.
– Je kunt het ijs met gehakte blaadjes munt of citroenmelisse serveren.