Italiaans eten is vaak zwaar en rijk aan koolhydraten. Wanneer je op je lijn wil letten of zin hebt in een lichte maaltijd is dit vaak niet het eerste waar je aan denkt. Toch is er een salade die erg Italiaans is, maar makkelijk te bereiden en laag aan calorieën is!
Mozzarella-Basilicum Salade
Ingrediënten:
– 1 zakje buffelmozzarella-balletjes
– 250 gram cherrytomaatjes
– 150 gram rucolasla
– 25 blaadjes verse basilicum
– een handjevol pijnboompitten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Was de cherrytomaatjes, de rucola en de basilicum. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en doe ze in een kom. Snijd daarna de mozzarella-balletjes door de helft zodat ze ongeveer dezelfde grootte als de cherrytomaatjes hebben. Doe de mozzarella bij de cherrytomaatjes en voeg daar de rucola aan toe.
Snijdt de basilicum in grove stukken en meng dit door de salade. Bak de pijnboompitjes kort aan zodat ze goudbruin zijn. Let op: pijnboompitten verbranden vrij snel, dus zorg dat je de pan blijft bewegen tijdens het roosteren.
Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitten en verdeel de salade over kleine bakjes. Leg op elk bakje nog een basilicumblaadje en eet smakelijk!