Koken hoeft niet moeilijk te zijn. Dus ben je geen keukenprins of prinses, maar wil je wel een lekker gerecht op tafel zetten? Zolang je aardappels kan koken en een mes kan hanteren, is dit een makkelijk en heerlijk recept!
Je hebt eindeloze variaties op de aardappelsalade. Ik zeg zelf altijd: Hoe simpeler, hoe lekkerder. Zie hier dan ook mijn supersnelle salade, doet het altijd goed bij barbeque’s en ook lekker om te eten met een groene salade.
Wat heb je nodig?
4-6 personen
1 kilo aardappelen (vastkokend)
1 schaaltje bieslook(20 gram)
2 grote rode uien
Een handjevol Amsterdamse uitjes
Een halve pot mayonaise (halfvolle mayonaise)
1 bakje zure room (125 gram)
Zout en peper
Wat moet je doen?
Schil en was de aardappelen. Snij ze in dobbelsteentjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng dit aan de kook.
Snipper ondertussen de uien, zowel de Amsterdamse als de rode. Knip de bieslook fijn.
Meng de zure room, mayonaise, uien, bieslook en zout en peper door elkaar.
Zodra de aardappelen koken het vuur zacht zetten, en nog 5 minuutjes laten koken. Aardappelen moeten net gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen. Dan giet je de aardappelen af en laat je ze afkoelen. Als de aardappelen afgekoeld zijn, alles door elkaar mengen. Naar smaak nog zout en peper toevoegen, en als je de salade iets smeuïger wilt, doe er dan nog een beetje extra zure room of mayonaise doorheen.
Heel simpel, en toch zo heerlijk! Eet smakelijk!