blog placeholder

Een High Tea is een gebruik dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Tijdens een High Tea worden hartige en zoete hapjes geserveerd en wordt er natuurlijk thee gedronken. Een High Tea wint in Nederland ook steeds meer aan populariteit. Lees hier hoe je je eigen High Tea klaarmaakt en verras je vriendinnen met een middagje heerlijk theeleuten of vier op een originele manier je verjaardag. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een High Tea bestaat uit hartige hapjes, zoete hapjes en natuurlijk heel veel thee.

Thee

Aangezien thee een belangrijk punt is in een High Tea is het leuk om hier ook echt goed aandacht aan te besteden. Haal verschillende soorten thee in huis. Natuurlijk kun je een paar verschillende pakjes thee halen bij de supermarkt maar je kunt ook wat verschillende soorten losse thee halen. Dat ziet er niet alleen erg leuk uit, maar ruikt en smaakt ook heerlijk. Losse thee is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de Tuinen. Om je thee warm te houden, kun je gebruik maken van een rechaud. Wil je verschillende potten thee op tafel zetten? Vraag even bij vrienden of familie of je een rechaud mag lenen. Naast thee kun je natuurlijk heel goed andere dranken serveren. Zet bijvoorbeeld een kan koud water of een paar flessen champagne op tafel.

Hartige hapjes

Een High Tea begint officieel eerst met de hartige hapjes. Maak hele kleine sandwiches door de korsten van een casinobrood af te snijden en het brood twee keer diagonaal door midden te snijden. Beleg de sandwiches met bijvoorbeeld:

  • Zalm, roomkaas en een blaadje ijsbergsla.
  • Kaas, ham en plakjes cherrytomaat.
  • Tonijnsalade met een plakje komkommer.

Steek een cocktailprikker in elk broodje zodat de inhoud goed samenblijft en je makkelijk een broodje van een schaal kunt nemen. Eventueel kun je de hartige hapjes nog aanvullen met mini saucijzenbroodjes, cocktailworstjes of kaasblokjes.

Zoete hapjes

Een echt Engelse lekkernij dat vaak bij de Tea wordt geserveerd zijn scones met jam en clotted cream. Clotted cream is een dikke, ongezoete room die in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Je kunt hem echter wel gemakkelijk zelf maken door een deel slagroom te mengen met een deel mascarpone. Hiernaast kun je je natuurlijk helemaal te buiten gaan aan cakes, koekjes en snoepgoed. Maak het zelf of koop het gewoon in de supermarkt. Zelfgemaakte lekkernijen zijn natuurlijk veel lekkerder (en leuker) dan lekkernijen uit de supermarkt. Maak bijvoorbeeld twee soorten koekjes, een cake en een aantal verschillende bonbons.

Veel succes!