blog placeholder

Dit recept is heel lekker en heb ik zelf onlangs uitgevonden. Het is een tikkeltje pikant, maar zeer lekker, en vult de maag goed. Het is een gemakkelijk en snel te maken recept, en neemt niet veel van je tijd in beslag. De hoeveel heid schamp’s en tagliatelli’s je maakt, is naar eigen keuze, en hangt af voor hoeveel mensen er wordt gekookt.Alvast veel kookplezier

Ingredïenten :

– gepelde scampi’s

– 2 soorten paprika (bv. rood en geel)

– tagliatelli’s

– tomatensaus

– een koffielepel sambal

 Bereiding ;

Breng een kom water aan de kook met een snuifje zout, wanneer het water kookt doe je de tagliatelli’s erin. Terwijl deze koken, kunt u beginnen met de groenten.

Neem de 2 paprika’s, snijdt de kroon eruit,en halveer. Haal het binnenste eruit met een mes of een koffielepel. Dan neem je een goed mes, en snijdt je de halve paprika’s in kleine blokjes, of in repen,naar gelang jou keuze.

Neem een wokpan, en laat de boter smelten, doe er de gepelde scampi’s in.Laat de scampi’s aanbakken tot ze roos van kleur zijn.Zet het op een zacht vuurtje. Dan neem je de tomatensaus en voeg toe aan de scampi’s, samen met 1à2 koffielepels tomatenpuree. Naargelang je graag pikant eet of niet, voeg je ongeveer 1à2 koffielepels sambal toe,en nog wat kruiden,naar je eigen zin.

Giet de tagliatelli’s af, en spoel ze met koud water. Nu kan je of de tagliatelli’s bij de scampi’s en saus doen, en alles goed doormengen of de tagliatelli’s in een apart kommetje serveren.

Indien je dit recept als voorgerecht wilt gebruiken, is het beter zonder de tagliatelli’s , anders zal het te zwaar op de maag vallen voor het hoofdgerecht.

Alvast smakelijk eten.