Een eenvoudig receptje voor het maken van een lekkere Karamelsaus.
– 200 g suiker
– 1/2 liter melk
– 2 en halve eetlepel custardpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
Neem een vleespan of een pan met een dikke bodem en doe de suiker erin. Laat de suiker, terwijl je hem regelmatig omschudt, kastanjekleurig worden.
Ondertussen zet je een half kopje water klaar.
Leg een deksel schuin op de pan en giet langzaam, maar pas op voor de stoom, het water over deksel van de pan. Om de suiker te doen oplossen giet je er ook het grootste gedeelte van melk bij.
Met de rest van de melk, roer je van het custardpoeder en de vanillesuiker een papaje. Dit giet je in 1 keer, terwijl je goed blijft roeren, bij de kokende melk en blijf roeren totdat je een gladgebonden saus krijgt.
Als je de saus koud gaat gebruiken, blijf je af en toe in de saus roeren zodanig je geen vel over je saus krijgt.
Tip: als de saus wat afgekoeld is na regelmatig roeren, kan je er ook wat suiker over strooien. De suiker zal smelten en voorkomt velvorming.