In plaats van zelf poffen kunt u ook geroosterde paprika’s uit een potje gebruiken. Bon appetit!
Insalata alla siciliana
Salade van gepofte paprika, ui en ansjovis
Voor 4 personen
ingredienten
-200 ml olijfolie extra vierge
-1 eetl rode-wijnazijn
-8 ansjovisfilets, kleingesneden
-2 rode paprika’s
-1 rode ui, in dunne ringen
-4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-1/2 bosje peterselie, fijngehakt
-2 eetl zwarte olijven, ontpit
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Meng de olie met azijn en roer de ansjovis erdoor
3. Leg de paprika’s op een flink stuk aluminiumfolie in de oven. Pof ze 30 minuten, haal uit de oven en vouw de folie dicht. Laat zo afkoelen
4. Haal de paprika’s uit de folie en verwijder zaadlijsten en schil; dit gaat het gemakkelijkste onder een zacht stromende kraan
5. Snijd de paprika in repen en verdeel samen met de ui, tomaat, peterselie en olijven over 4 bordjes. Giet de dressing erover.