blog placeholder

Deze zomerse salade kan echt overal bij, aardappels ( gebakken), pasta. Ook heerlijk bij of op brood.

Lekker als bijgerecht, maar kan ook heel goed als hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

1/2 komkommer

4 (vlees) tomaten

eventueel 1 (lente) ui

 1 potje hüttekase

zout

peper

 

Bereiding

Was de komkommer en schil deze, maak er daarna kleine blokjes van.

Was daarna de tomaten en maak daar ook kleine stukjes van.

Doe de komkommer en tomaten in een schaal en voeg een snufje (1/2 theelepeltje) zout toe.

Even goed omschepen.

Laat het geheel een kwartiertje staan en giet dan het vocht af.

Roer nu de hüttekase door de salade en maak het eventueel op smaak met een beetje peper en zout.

Als u het lekker vindt kunt u door deze salade ook nog een uitje doen, maak dan de ui schoon en snijdt het in

kleine stukjes.

Voeg de ui toe, nadat u het vocht af hebt laten lopen.

 

U heeft nu een mooi gekleurde, heerlijk frisse zomer salade, die het ook in de winter goed doet. 

Eet smakelijk