Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke salade met zeevruchten en verse yoghert! Bon appetit!
Salade frutti di mare
Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde.
Ingredienten
-500 G zeevruchten (diepvries) ontdooid
-250 G penne
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 eetl yoghert
-2 eetl olijfolie extra vierge
-1 eetl balsamicoazijn
-1 eetl peterselie, fijngesneden
-2 lenteuitjes in ringetjes
-versgemale peper
1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de pasta goed uitlekken´en afkoelen
2. Verhit de olie in een pan en bak de zeevruchten in ongeveer 3 minuten gaar. Laat afkoelen
3. Klop een dressing van de yoghert, olijfolie, balsamicoazijn en peterselie en breng op smaak met peper.
4. Schep de pasta, zeevruchten, lente-ui en dressing goed door elkaar.