blog placeholder

Wat dit Indonesische recept zo speciaal maakt is dat de spruiten niet gekookt worden maar juist gebakken worden. Dit geeft een hele nieuwe smaak aan de spruit. Veel mensen die gekookte spruiten niet lekker vinden zijn gek op dit recept.

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

  • 1 pond spruitjes
  • 1 rode paprika
  • 3 magere speklapjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes salam (soort laurierblad, verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 bouillontablet
  • 1 th. Trassi (garnalenextract, verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 th. laos
  • 1 th. aromat
  • 3 lepels olie
  • ½ eetl. azijn
  • t th. suiker
  • half kopje water
  • zout naar smaak

Snijd de speklapjes in kleine stukjes en fruit deze met de laos, salam en fijngesneden ui in olie.

Snijd in de tussentijd de spuitjes in vieren en voeg deze aan de speklapjes toe. Pers daarna de knoflook uit en voeg deze samen met de trassie, aromat, azijn, suiker het bouillontablet en een half kopje water toe aan de spruitjes en de speklapjes. Zet dit, met de deksel op de pan, om een laag vuurtje totdat de spruiten bijna gaar zijn. Voeg dan de paprika toe en laat het nog even doorgaren.

knoflook, trassi, aromat, bouillontablet, spruitjes, azijn en suiker en half kopje water toevoegen.

Zet het geheel op zacht vuur totdat het bijna gaar is. Dan pas paprika toevoegen.

Serveren met sojasaus en rijst.

Dit recept is ook heerlijk met witte kool.