blog placeholder

Wie kon er nu beter koken als onze grootmoeders? Alle recepten die gebaseerd zijn op grootmoederswijze zijn overheerlijk. Hierbij het receptje van ‘rundsvlees op grootmoeders wijze’.

Voor 4 personen

Benodigdheden

– 600 à 800 g runderlappen
– 50 g reuzel of rundvet of 4 eetlepels olie
– peper
– zout
– 1 ui
– 50 g boter
– 500 g dunne plakken gesneden uiene
– 4 dl licht bier
– 1 laurierblad
– 2 gepelde, maar niet fijngehakte teentjes knoflook
– flinke mespunt tijm
– mespunt rozemarijn
– ongeveer 1 eetlepel mosterd
– aroma

Eerst droog je het vlees met keukenrol.

Verhit de vleespan zeer warm en bak de lapjes achter elkaar mooi van kleur.
Bestrooi ze met peper en zout en leg ze op een bord.

Voeg de boter aan de pan toe en fruit daarin de ui, onder geregeld omscheppen goudgeel.

Daarna giet het bier in de pan en voeg je laurier, knoflook, tijm en rozemarijn eraan toe. Breng dan de vloeistof aan de kook.

Leg dan het vlees weer in de pan, draai de warmtebron op laag en leg het deksel op de pan.  Laat het vlees ongeveer een 2 uur sudderen totdat het gaar is. Ovenstand: 160°

Als het vlees goed gaar is leg je het op een dienschaal. Neem het laurierblad en de knoflookteentjes weer uit de pan.

Dan roer je het achtergebleven vocht goed door, om de saus aan te dikken kan je aardappelmeel toevoegen.

Voeg dan naar eigen smaak nog wat mosterd, aroma, peper en zout toe.