blog placeholder

Geef een Grieks tintje aan je runderragoût en volg het eenvoudige receptje op. Superlekker!!!

– 500 g in dobbelstenen gesneden runderlappen
– 5 eetlepels slaolie
– 4 middelgrote gesnipperde uien
– 2 teentjes knoflook (uit de knijper)
– een mespuntje kruidnagelpoeder
– 2 worteltjes (in plakjes gesneden)
– 2 stengels bleekselderij (in stukjes gesneden)
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels boter
– 2 dl droge rode wijn
– peper
– zout

Het vlees drogen in keukenpapier. Nadat de olie verwarmd is bak je daarin het vlees, dit onder regelmatig omdraaien, zodanig het rondom bruin wordt.

Op het laatste ogenblik fruit je de knoflook en de ui even mee. Dan voeg je het kruidnagelpoeder toe.

Doe de wortel en de selderij in de pan met de tomatenpuree en de boter.

Draai het vlees regelmatig om en voeg de wijn met kleine hoeveelden langst de rand van de pan toe aan het vlees.

Voeg peper en zout en 2 en halve dl kokend water toe.

Sluit de pan zodra de vloeistof kookt en zet het geheel op een klein vuurtje.

Terwijl je het vlees af en to omdraaid, laat je het in ongeveer een 2 uur zacht worden. Indien nodig verleng je uiteraard de stooftijd.

Op het einde kruid je bij naar eigen smaak met peper en zout.