blog placeholder

Geef je een feesje en heb je geen idee welke hapjes je zou serveren ?

Probeer dan deze romige zalmtaart met basilicum eens die bij iedereen een succes zal zijn !

de combo van room en zalm is altijd voortrefelijk en dat snuifje basilicum geeft net dat ietsje meer.

Naar gelang hoe groot je de bodem maakt is dit een hapje of een voor gerecht.

Benodigdheden;

Bladerdeeg (diepvries, op rol)

300 gr verse zalm, zonder vel en zonder graten

1 ei (+ ei om bodem mee te bestrijken)

1,5 dl room (35%)

2 dl melk

Pezo

1 el (vers gehakte) basilicum

Voorverwarmde oven van 180°C

Voor de bodem:

Bekleed een grote vuurvaste (ronde) vorm met de bladerdeeg

Prik gaatjes in de bladerdeeg met een vork

Bak de bladerdeeg gedurende 25 min blind tot het deeg stevig is

Verwijder de bonen/erwten/… en bestrijk de bladerdeeg met een losgeklopt ei

Bak de bodem nog eventjes (ongeveer 7 min)

Voor de vulling:

Snijd de zalm in stukjes

Doe deze in een keukenmachine/blender en laat telkens kort draaien tot de zalm is vermalen

Voeg het ei toe en laat 10 sec meedraaien

Voeg de room en de melk toe en pureer het geheel

Doe dit mengsel in een kom en roer er de basilicum onder

Voeg peper en zout naar smaak toe

 

Voor het bakken:

Giet het mengsel in de taartvorm en laat de taart bakken gedurende 20-30 min tot hij stevig is (als je er een mes insteekt, dan moet dat er schoon weer uitkomen)

Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen

Heerlijk met een groene salade en balsamico-crème

Eventueel kan je voor het vullen van de bodem, deze eerst nog dunnetjes bedekken met stukjes fijngesneden gerookte zalm