Een heerlijk vegetarisch gerecht voor in de lente en al binnen 20/40 minuten klaar!
Aspergetaart
Voor 4 personen
Energie per portie
– 415 kcal
– Eiwit 17 g
– Vet 28 g
– Koolhydraten 21 g
ingredienten
– 6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
– 400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
– rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
– partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
– 1 ei 4 el crème fraîche
– zout, peper
– olijfolie
– gemalen pepers
1. Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier.
2. Verwarm de oven voor op 210°C.
3. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50×20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover.
5. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.
TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart