blog placeholder

De maaltijd verloopt in een gezin niet altijd even soepel. Kreten zoals ‘Dit lust ik niet’ of ‘Dat eet ik niet’ komt iedere ouder wel bekend voor. Ik had ook die problemen tot ik wat meer fantasie ging gebruiken en de kinderen ook mee liet helpen bij het bereiden van de maaltijden daar waar het kon natuurlijk maar dat kan iedere ouder zelf wel inschatten het ligt ook aan de leeftijd van het kind.

Mijn grootste probleem was dat ik gek werd van elke keer het zelfde eten en dat ze niet bereid waren om iets nieuws te proberen dus van daar dat ik dingen in mijn gerechten gebruik die ik of onherkenbaar heb gemaakt of juist heel herkenbaar maar op een grappige manier heb verwerkt. In de hoop dat ze juist op die manier hun eetpatroon wat groter te maken.

Ik zal hier op deze site wat recepten plaatsen die je voor je kind of samen met je kind kan maken het belangrijkste is dat eten een prettige bezigheid moet worden. En als deze recepten daar aan mee helpen dan heb ik mijn doel bereikt. 

Bereidingstijd

ca 40 minuten

 

Personen

4 personen

 

Benodigheden

600 gram kalkoenfilet

200 gram kipgehakt

zout en peper

1 uitje

2 eetlepels verse gehakte peterselie

60 gram boter

100 gram ontbijtspek in dunne plakjes

kooktouw of een netje

 

Bereidingswijze

Laat de kalkoenfilet door de poelier dun uitsnijden als je het zelf niet kan. Meng door het gehakt de zout en peper. Schil en snipper het uitje en meng dat met de peterselie ook door het gehakt.

Leg de filet plat op een plankje dat je speciaal voor kip gebruikt. Ik heb speciaal voor kip een plankje gekocht met een rode kleur dan vergis ik me nooit en kan ik ook geen besmetting veroorzaken. Bestrijk de filet met het gehakt. Rol het daarna op maar niet te strak en bestrooi de buitenkant met een beetje zout en peper. Omwikkel het geheel met de ontbijtspek en bind alles vast met een touwtje/netje als je het niet voor elkaar krijgt met 1 touwtje kan je er altijd meerdere gebruiken. Niet te strak anders knijp je het gehakt er weer uit.

Doe de boter in de pan en als die goed heet is de rollade. Braad de rollade onder af en toe keren en bedruipen met de boter ongeveer 30 minuten. Neem daarna de rollande uit de pan en verwijder het touwtje/netje en de ontbijtspek. Neem de ontbijtspek en snij die in kleine stukjes als de spek niet krokant genoeg is nog even na bakken in de pan.

Snij de rollade in plakjes en leg ze op een voorverwarmde schotel en bestrooi het geheel met de uitgebakken spekjes. Je kan ook de spekje apart serveren maar zelf vind ik het een mooi gezicht als je het er los overheen strooid.

Veel plezier met maken en eetsmakelijk