blog placeholder

makkelijk en simpel thaise kip wokken, een heerlijke gerecht uit de aziatische keuken 

                                 Thaise kip wokken/roerbakken

 

 benodigdheden 2 personen

 4 sjalotjes

 1 teentje knoflook

 1tl geraspte gemberwortel

 1,5 el arachideolie / pindaolie

 200 gr kippenborst / kipfilet

 1/2 groene chilipeper

 1rode of groene paprika

 20 gr kokos geraspt

 1 grote courgette

 1/2 tl kaneelpoeder

 1 el gemalen amandelen

 1/2 el oestersaus

 zout en peper

 

Was de paprika, sjalotjes,groene peper en courgette schoon onder koud water. Daarna fijn snijden. De pitjesverwijderen bij de paprika en groene peper. teentje knoflook fijnsnijden niet uitpersen.De kippenborst van botjes en ander onevenheden ontdoen en dan in stukkjes snijden.

Wok op het vuur en de arachideolie / pindaolie verhitten tot het gaat walmen. Doe de kip in de pan en strooi er tijdens het roeren van de kip een beetje peper en zout over. wok een minuut of 4 door. Voeg de sjalotjes, knoflook, groene peper en de gember toe aan de kip. Wok dit al roerende 2 a 3 minuutjes mee. Voeg nu de paprika en decourgette toe en wok dit ongeveer 1 min. Voeg al roerende de amandelen, kaneel de oestersaus en kokos toe en laat dit nog zo ongeveer 1 min wokken. Breng het eventueel verder op smaak door peper en zout toe te voegen.

 

 Tipom te onthouden

 kokos kunt u in de supermarkt vinden en word vaak als

 santen verkocht. Geeft bij veel aziatische gerechten een

 volle en rijke smaak

 

                                        Eet Smakelijk