makkelijk en simpel thaise kip wokken, een heerlijke gerecht uit de aziatische keuken
Thaise kip wokken/roerbakken
benodigdheden 2 personen
4 sjalotjes
1 teentje knoflook
1tl geraspte gemberwortel
1,5 el arachideolie / pindaolie
200 gr kippenborst / kipfilet
1/2 groene chilipeper
1rode of groene paprika
20 gr kokos geraspt
1 grote courgette
1/2 tl kaneelpoeder
1 el gemalen amandelen
1/2 el oestersaus
zout en peper
Was de paprika, sjalotjes,groene peper en courgette schoon onder koud water. Daarna fijn snijden. De pitjesverwijderen bij de paprika en groene peper. teentje knoflook fijnsnijden niet uitpersen.De kippenborst van botjes en ander onevenheden ontdoen en dan in stukkjes snijden.
Wok op het vuur en de arachideolie / pindaolie verhitten tot het gaat walmen. Doe de kip in de pan en strooi er tijdens het roeren van de kip een beetje peper en zout over. wok een minuut of 4 door. Voeg de sjalotjes, knoflook, groene peper en de gember toe aan de kip. Wok dit al roerende 2 a 3 minuutjes mee. Voeg nu de paprika en decourgette toe en wok dit ongeveer 1 min. Voeg al roerende de amandelen, kaneel de oestersaus en kokos toe en laat dit nog zo ongeveer 1 min wokken. Breng het eventueel verder op smaak door peper en zout toe te voegen.
Tipom te onthouden
kokos kunt u in de supermarkt vinden en word vaak als
santen verkocht. Geeft bij veel aziatische gerechten een
volle en rijke smaak
Eet Smakelijk