blog placeholder

Hier nog een recept seciaal voor kinderen die moeite hebben met het eten van andere dingen dit keer een tomatensoep die anders is dan de gewone uit blik. Ik zou zeggen probeer het en laat je kind of kinderen helpen in de keuken.

Bereidingstijd

ca. 30 minuten

 

Personen

4 personen

Benodigheden

750 gram verse tomaten of 1 groot blik tomaten op sap

1 eetlepel bakboter

1 uitje

wat verse peterselie en/of bieslook

1 blaadje laurier

ongeveer 1/2 liter bouillon

peper en zout

4 eetlepels zure room of creme frais

1 pistoletje wit

1 knoflookteentje

wat zachte smeerboter

4 soepkommen of diepe borden

1 grote hapjespan (gewone pan kan ook)

 

bereidingwijze

Was de tomaten en snijd ze in stukken. Schil en snipper het uitje en bak dat in de bakboter glazig. Doe de tomaten erbij of het blik tomaten op sap. Doe hier het blaadje laurier, de bouillon, en wat peper en zout bij. Snij de verse peterselie heel klein en doe dat er ook bij. Zelf vinden wij ook de bieslook er lekker door heen en als je dat ook wil snij daar dan ook wat van klein en doe het erbij. Gooi niet alles van de peterselie en/of de bieslook erdoor je hebt nog nodig voor de de afwerking.

Laat alles op een zacht vuurtje 20 minuten koken. In de tussentijd snij het pistoletje in plakjes en zorg dat je er minimaal 4 plakjes hebt de kontjes mogen de kinderen op knabbelen terwijl ze aan het helpen zijn. Neem de smeerboter en knijp daar het teentje knoflook in snij nog wat peterselie en/of bieslook klein een eetlepel vol van ieder ongeveer en roer het geheel goed door elkaar. Smeer de plakjes brood in met de boter en laat het even aan beide zijde onder de gril licht bruin worden en dan wat afkoelen.

Ondertussen is de soep bijna klaar neem de soep van het vuur en laat iets afkoelen doe het dan door een zeef en laat het weer even aan de kook komen na het zeven terwijl je blijft roeren. Terwijl je de soep roert zet de soepkommen of diepe borden even in een warme oven.

Neem de soepkommen uit de oven als ze warm zijn en doe daar de soep in verdelen leg op elke bord een lepel zure room in het midden en daarop het plakje brood. Besprekel het eilandje met nog wat gesneden peterselie en/of bieslook

Je kan het plakje brood er ook los bij serveren maar dat moet je zelf bekijken.

Veel plezier met het maken en eet smaakelijk