blog placeholder

Laat uw vrienden verassen met deze heerlijke Italiaanse visgerecht! Bon appetit!

De rode poon is een straalvinnige vis uit de familie van ponen, orde schorpioenvisachtigen, die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. 

Triglie al pomodoro
Rode poon met cherrytomaatjes

Ingredienten

-500 g rode-poonfilet
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 tenen knoflook, geplet
-200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-100 ml witte wijn
-zout

1. Verhit de olie in de pan en bak de knoflook even aan.
Voeg de tomaatjes en peterselie toe en roer goed door

2. Leg de visfilet erop, giet de wijn erbij en bestrooi met een beetje zout

3. Laat met het deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten gaar worden.

(Dit gerecht werd ook gebruikt bij ‘wie is de chef’)