Dit gerecht is om je vingers bij af te likken.Het is een gerecht tussen mezethes en een echt maaltijd in. Ook zeer geschikt als lunch gerecht met een glas droge witte wijn erbij.
Bovendien staat dit gerecht al in een halfuur op tafel, heel handig dus als je gasten hebt. Serveer de pilav met een lekkere griekse salade, tzaziki en een zelfgebakken brood en je hebt een heerlijke feestmaaltijd.
Benodigdheden:
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, gepeld en in plakjes
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
100 gr rijst met lange korrel
350 gram tomaten gepeld en gehakt
2 eetlepels gehakte marjolein of 2 theelepels gedroogde oregano
Zout en vers gemalen peper
1,5 dl water
1 theelepel suiker
1 theelepel citroensap
350 gram gekookte en gepelde steurgarnalen
100 gram feta, verkruimeld ( of gebruik ricotta)
2 eetlepels gehakte peterselie
Verhit de olie in een bakpan en laat er de ui en de knoflook 3á4 minuten op een laag pitje in bakken. Schep het af en toe om. Roer de rijst erdoor en laat deze 1 minuut mee bakken. Doe de tomtaten en groene kruiden bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk het water bij de rijst, voeg het suiker en de citroensap toe en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Roer de garnalen erdoor en laat het nog eens 5 minuten zachtes door pruttelen tot de rijst gaar is. Roer de feta erdoor en laat de pan 2á3 minuten staan tot de feta begint te smelten. Garneer de pilav met de peterselie en hij is klaar om opgediend te worden.