Heerlijke risotto primavera, zo klaar en u kunt het elk moment van het seizoen op tafel zetten! bot appetit!
Risotto primavera
ingredienten
-400 g risottorijst
-200 g gemengde voorjaarsgroente (zoals doperwten, groente asperges, peultjes of courgette) beetgaar en in stukjes
-1 ui, gesnipperd
-2 eetl boter
-100 ml droge witte wijn
-1,5 l groentebouillon
-4 eetl parmezaanse kaas, geraspt
1. Smelt een eetlepel van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui.
2. Voeg de rijst toe. Bak enkele minuten mee tot de rijstkorrels glanzen
3. Giet de wijn erbij en een flinke scheut bouillon. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is en voeg dan opnieuw een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit procédé met de rest van de bouillon totdat de rijst gaar is.
Dit duurt ongeveer 20 minuten
4. Voeg circa 17 minuten de groenten bij de rijst en kook alles nog 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur
5. Roer de rest van de boter en de parmezaanse kaas edoor en serveer direct.