Ik ben dol op risotto. Zelf maak ik het vaak voor vrienden en familie. Een echt aanrader is toch wel de risotto met groene kruiden. Het is snel klaar en super lekker! Bon appetit!
Risotto met groene kruiden
ingredienten
-400 g risottorijst
-2 eetl boter
-1 eetl ui, gesnipperd
-100 ml droge witte wijn
-1,5 l groentebouillon
-2 eetl groene kruiden (zoals basilicum, salie en tijm) gehakt
-2 eetl parmezaanse kaas, geraspt
1. Smelt een eetlepel van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui.
2. Voeg de rijst toe. Bak enkele minuten mee tot de rijskorrels glanzen
3. Giet de wijn erbij en een flinke scheut bouillon. Blijf roeren ror al het vocht opgenomen is en voeg dan opnieuw een flinke scheut bouillon toe. Herhaal dit procédé met de rest van de bouillon totdat de rijst goed gaar is.
Dit duurt ongeveer 20 minuten
4. Roer de kruiden, de rest van de boter en de kaas door de risotto en warm alles even goed door elkaar.
U kunt het eventueel op smaak maken met zout en peper
Wat er ook heel erg lekker bij smaakt is verse ciabatta-brood.