blog placeholder

Dit recept is afkomstig uit het Midden Oosten, het is een perfect zomers recept voor een etentje met vrienden.

Ingredienten (voor 4 personen)

400 gram basmati rijst

4 grote aubergine’s

1 grote ui

2 paprika’s groen of geel

100 gram champignons

Peper en zout

Kerrie poeder

Griekse yoghurt

Klein blikje tomaten puree

Bereiding

Kook het water voor de rijst.

Verwarm een grote wok met olie en snijd de aubergine’s, paprika’s, ui en champignons in kleine blokjes. Bak de groente in de pan met olie, zorg dat de olie goed heet is als je de groente toevoegt. Bak tot alle groenten goed zacht en doorbakken zijn.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verwarm wat olie in de rijst pan. Zet het vuur laag en voeg de rijst toe aan de olie. Doe een deksel op de pan en laat de pan voor zo’n 10 tot 15 minuten op het vuur.

Voeg het blikje tomatenpuree, een eetleper kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe aan de groenten.

Serveer met de rijst en griekse yoghurt.