blog placeholder

Met een blender kunt u meer maken dan alleen smoothies. Of u nu zin heeft in een lekkere milkshake, een ijskoude frappe, soep of een smoothie, met een blender kan (bijna) alles.

Een blender
Een elektrische blender is een snel werkend, gemakkelijk apparaat. Het maakt snel mixes of pureert ingrediënten tot een gladde massa. Bij het draaien voegt het ook lucht toe, zodat het mengsel, bijvoorbeeld voor een smoothie, licht en schuimig wordt. Bij het werken met een blender gaat vrijwel niets verloren. Alle vezels van vruchten en groenten blijven behouden, zodat het resultaat gezond én lekker is.

Wat kunt u met een blender?

Het aantal dranken dat u met een blender kunt maken is onbeperkt. U kunt uit uw favoriete ingrediënten kiezen voor een echt persoonlijke combinatie, maar verder op geef ik u een aantal recepten om mee te beginnen en te variëren.
Bij alle recepten kunt u zuivelprodukten vervangen door soja (of andersom), of magere versies kiezen. In plaats van roomijs kunt u ook yoghurt- of sorbetijs nemen en in recepten met vruchten en/of groenten kunt u producten kiezen van uw keuze of uit het seizoen.
Het gebruiken van bevroren fruit zorgt voor een vollere, schuimige smoothie. U kunt natuurlijk zelf (vers) fruit invriezen, maar veel supermarkten verkopen ook ingevroren vruchten, zoals aardbeien, zodat u zelfs midden in de winter een heerlijke aardbeiensmoothie kunt maken. Doe niet te veel diepgevroren fruit in 1 keer in de blender, laat een gedeelte een beetje ontdooien of werk in porties, zo komen de sappen beter vrij en gaat het draaien beter. Hoe meer bevroren fruit, hoe dikker de smoothie zal worden. Als u voor een recept bevroren fruit gebruikt, terwijl er ook ijs(blokjes) nodig zijn, kunt u meestal het ijs weglaten of minimaal halveren.

Recepten
Klassieke bananensmoothie
1 grote rijpe banen, in plakjes
350 ml melk
150 ml yoghurt
honing naar smaak

Doe alle ingrediënten in de blender en draai glad en schuimig.

Tip
Leg de plakjes banaan een half uur voor gebruik even in de vriezer voor een extra romige, dikke smoothie.

Aardbeiensmoothie
125 gr verse aardbeien of half ontdooide aardbeien uit de vriezer, zonder kroontjes
350 ml melk
150 ml yoghurt
honing naar smaak

Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een glad en schuimig drankje.

Citroensmoothie
250 gr citroensorbetijs
250 ml vanilleyoghurt
125 ml melk
1 theelepel versgeraspte citroenschil

Doe alle ingrediënten in een blender en draai glad en schuimig.