blog placeholder

Het is eindelijk zover! Je baby is zes maanden (of nog wat jonger) en je vindt het tijd worden voor de eerste hapjes. In dit artikel geef ik drie recepten met een zachte smaak die je baby gegarandeerd lekker zal vinden.

Bloemkoolpuree (± 3 porties)

Kook 300 gram bloemkoolroosjes in een afgedekte pan met een klein laagje water in 10-12 minuten gaar. Giet de groente af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de groente met een staafmixer of keukenmachine en voeg het kookvocht toe tot de puree de gewenste dikte heeft.

Wortelpuree (± 2 porties)

Kook de in stukjes gesneden wortel in een afgedekte pan met een klein laagje water in 10-15 minuten gaar. Volg verder de instructies van de bloemkool.

Courgettehapje (± 3 porties)

Snijd de uiteinden van de courgette af en snijd de groente in kleine stukjes. Kook de courgette in een afgedekte pan met een klein laagje water in 5 minuten gaar. Volg verder de instructies van de bloemkool.

Je hebt nu drie babyvriendelijke hapjes gemaakt. Om het jezelf makkelijk te maken kun je deze hapjes invriezen. Verdeel de groente over je bakjes, af laten koelen en invriezen maar. Zorg er wel voor dat je geen zout toevoegt, want dat is niet goed voor je kleintje. Bewaar babyhapjes maximaal 2 tot 3 maanden in de diepvries of 1 tot 2 dagen in de koelkast. Voor tips over het fruithapje kun je kijken bij mijn andere artikelen.

Veel knoeiplezier met je kleintje!