Pastinaak kent de laatste tijd een heropleving.
Deze “vergeten” groente wordt opnieuw meer gebruikt in onze bereidingen.
Pastinaak kent de laatste tijd een heropleving.
Deze “vergeten” groente wordt opnieuw meer gebruikt in onze bereidingen.
Aangezien de groente niet zo bekend is en er niet onmiddellijk geweten is, wat men ervan kan bereiden, hieronder 2 kleine en makkelijke recepten met pastinaak :
1) pastinaken puree voor 4 personen:
ingrediënten :
1 kg pastinaak, 2dl melk of room,1eetlepelolijfolie, muskaatnoot
Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Deze dienen gedurende 20 tot 25 minuten gekookt te worden om ze vervolgens te pureren met een mixer. Dik al roerend het mengsel aan met de melk of de room, voeg een eetlepel olijfolie eraan toe en kruid met muskaatnoot.
Deze puree kan opgediend worden met vis of vlees, wild en gevogelte.
2) Pastinakensoep voor 4 personen :
ingrediënten :
400 gr pastinaak, 2 wortels, 1 ui, 1 aardappel, 1 koffielepel plantaardige olie, 70 cl bouillon, 35 cl melk, bieslook
Snij de pastinaken, wortelen, ui en aardappel in stukken.
Doe de olie in een pan en voeg de gesneden stukken eraan toe. Voeg er daarna 1 liter water bij en laat alles 20 minuten garen op een zacht vuurtje. Voeg al roerend de bouillon toe en laat nog 10 minuten koken zonder deksel.
Mix daarna alles fijn, voeg de melk toe en verwarm opnieuw zonder het te laten koken.
Werk af met bieslook.