Een heerlijk recept maken zonder uren in de keuken te staan? Dit is zo'n recept!
Veel kookplezier!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Wildpannetje
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 2 eetlepels olijfolie;
– 1 kleine ui (gesnipperd);
– 50 gram winterpeen (fijngesneden);
– 1 stengel bleekselderij (in reepjes);
– 500 gram wildstoofvlees (van een hert, haas of ree. Het kan ook gecombineerd worden);
– peper en zout;
– 100 mililiter rode wijn;
– 100 mililiter wildfond;
– 2 dikke plakken ontbijtkoek (gekruimeld);
– 4 korte takjes rozemarijn.
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de groenten (winterpeen en bleekselderij) 1 minuut zonder te kleuren. Bestrooi het vlees met peper en zout, en schep door de groenten. Bak het vlees bruin aan.
3. Schenk de wijn en fond in de pan. Schep er de ontbijtkoek kruimels door.
4. Verdeel de wildstoof over 4 ovenpannetjes. Leg er de rozemarijn tussen en sluit ze met de deksels.
5. Stoof de wildpannetjes in de oven in 1 uur verder gaar. De wildpannetjes zijn lekker met pompoen- of knolselderijpuree.
TIP: Neem de laatste 20 minuten de deksels van de pannetjes en leg er een plakje bladerdeeg op. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en zet de pannetjes 20 tot 25 minuten weer terug in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Een heerlijk gerecht zonder uren in de keuken te staan!
Eet smakelijk!