blog placeholder

Niks in huis? Maar toch zin om wat te snacken!? Veel mensen hebben deze ingrediënten in huis en het is makkelijk te voorbereiden. Ook is het gezellig om met de kinderen te doen of voor dat er visite komt dan ruikt het huis ook lekker en dan zijn de koekjes nog lekker warm.

 

Het is belangrijk als eerste de oven voor te verwarmen want dat duurt het langst!!

gasoven: stand 4

elektrische oven: 180 graden

het lucht oven: 150 graden

Benodigtheden:

 

 

130 gr witte suiker

300 gr zelfrijzend bakmeel

225 gr margerine

1 zakje vanille suiker

1 mespuntje zout

 

voorbereiding:

Voeg de suiker, bakmeel, het zakje vanillesuiker en de zout bij elkaar in een kom.  Snij de margerine in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Kneed nu het geheel in deeg en maar er een droge droge balvorm van. Bestrooi het aanrecht (of ander werk vlak) met bloem en rol de deegbal met een deegroller tot hij plat is met de dikte van ongeveer 1/2 cm.

Nu kunt u leuke vormpjes eruit steken. Heeft u geen vormpjes dan kan dit ook met een mes. Haal dan voorzichtig de vormpjes eruit en leg ze op een ingevette bakplaat of bakpapier op een bakplaat. als de bakplaat vol is kan hij de oven in. Zorg ervoor dat de koekjes niet de dicht op elkaar liggen want de koekjes zetten uit in de oven en dan gaan ze aan elkaar vast zitten.  Met het overige deeg kunt u het rollen en vormpjes maken gewoon herhalen. Leg de vormpjes in de oven op de bakplaat en haal ze na 15-20 min eruit. Laat dan de koekjes op de bakplaat afkoelen en dan zijn ze klaar! Veel succes!