Binenen twee uur bent u nu ook in staat om de heerlijke, traditionele Hollandse jachtschotel te bereiden. Dit klassiek Nederlands gerecht is een echte topper voor de wintermaanden, maar ook heerlijk aan het einde van de zomer.
800 g aardappelen
2 uien
600 g wildvlees
Krap ¼ l hete bouillon
50 g boter
1 laurierblad, 2 kruidnagels
1 mesp. witte peper, 1 mesp. zout
⅛ – ¼ l hete melk
2 eetl. boter, 1 ½ theel. zout
1 zure appel
2 eetl. boter
Schil en was de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar in een beetje water met zout. Schil de uien en maak er ringen van. Snijd het wildvlees in blokjes. Verhit de bouillon. Smelt de boter, fruit de ui erin en laat het vlees rondom bruinbakken. Voeg de bouillon, het laurierblad, de kruidnagels, de peper en het zout toe en laat het vlees 20 minuten stoven met het deksel schuin op de pan. Verwarm de oven op 220 oC. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Maak de puree af met boter en zout. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in schijven. Schep een laag wildragoût in een vuurvaste schaal, leg daarop een laag aardappelpuree, daarop weer wildragoût en daarop de schijfjes appel. Vul de schaal laag om laag met de ingrediënten; de bovenste laag moet puree zijn, besprenkel de schotel met gesmolten boter en laat hem in 15 minuten in de oven kleuren.