Hieronder vindt u een recept voor het maken van gevulde eieren.
Wat heb je nodig?
Voor het maken van gevulde eieren heb je het volgende nodig:
- een aantal hargekookte eieren
- peper en zout
- bieslook
- mayonaise
De bereiding
Kook de eieren net zolang totdat het eigeel hard is. Pel daarna de eieren en laat ze eventjes afkoelen. Snij de eieren doormidden en haal de eierdooiers eruit. Leg ze in een bakje of schaal en prak ze. Voeg daarna wat mayonaise en bieslook toe en peper en zout voor de smaak. Roer het mengsel goed door elkaar en zet het daarna in de koelkast.
Vlak voor het serveren vul je de eieren met behulp van bijvoorbeeld een spuitzak. Je kunt de gevulde eieren nog garneren met bieslook of kerriepoeder en eventueel een klein beetje ketchup.
Tip
Voor het serveren van de gevulde eieren leg je ze op een schaal. Om te voorkomen dat de eieren gaan verschuiven kun je ze op een paar blaadjes sla leggen.