Ingrediënten voor de Pesto:
75 gram verse blaadjes basillicum, geplukt
10 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
100 mL. olijfolie
zout
Ingrediënten bruschetta:
Sneetje maïsbrood +/- 1 cm. dik
Zongedroogde tomaten
1 verse tomaten, op plakken gesneden
5 mooie plakken mozzarella
plakjes Serranoham
rucola
knoflook-olie
draai alle ingredienten voor de pesto glad in de blender of keukenmachine.
gril het sneetje maïsbrood, zonder dat het toast word
draai wat zongedroogde tomaten glad tot een mooie tapenade
verhit de oven voor op 180 graden
smeer het brood in met wat tapenade van tomaat
leg hier breeduit wat plakjes tomaat op,
leg hier mozzarella op zodat het hele broodje word bedekt.
plaats het brood in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
dresseer hier mooi wat plakjes serranoham op en dan ook wat rucola.
laat wat pesto uitlopen op het broodje.
besprenkel het broodje met wat knoflook-olie en bon-apetite