blog placeholder

Wilt u een chocoladetaart bakken, maar heeft u geen zin om de hele middag in de keuken te staan? Dan is dit een simpel, maar goed recept voor een heerlijke chocoladetaart.

Benodigdheden
– 200 gram bloem
– 100 gram roomboter
– 200 gram suiker
– Een half glas melk
– 3 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 snufje zout
– 150 gram pure chocolade (met meer dan 70% cacao)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden Celsius.
Scheid het eiwit van het eigeel. Voeg bij het eigeel de gesmolten roomboter en suiker toe. Roer het met de garde totdat het een mooi mengsel wordt. Klop hierna het eiwit stijf en voeg het dan toe aan het mengsel. Intussen kun je de chocolade smelten. Dit kun je het beste doen op de au-bain-marie methode. Als de chocolade gesmolten is voeg je het toe, dan de melk en vervolgens ook een snufje zout. Als laatste zeef je langzaamaan de bloem over het mengsel. Meng de bloem voorzichtig door het mengsel en je kunt het daarna in een taartvorm scheppen. Zorg er wel voor dat je de taartvorm goed hebt ingevet!
Zet de taart in de over voor ongeveer 40 minuten.

Zodra er een barstje in de korst van de taart komt is hij klaar en kun je hem uit de oven halen. Laat de taart ongeveer een uur afkoelen en decoreer hem daarna bijvoorbeeld met slagroom en de taart is klaar!