Er zijn heel veel gerechten waar knoflookboter in wordt verwerkt. Je kunt natuurlijk gewoon een bakje knoflookboter in de supermarkt kopen maar met een klein beetje inspanning maak je zelf een heerlijke verse knoflookboter met alleen maar natuurlijke ingrediënten.
Ingrediënten knoflookboter:
Knoflookboter is een lekkernij wat heel eenvoudig te maken is. Voor het bereiden van een hoeveelheid knoflookboter waar 4 personen lekker van kunnen eten heb je de volgende ingrediënten nodig. 125 gram roomboter, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie, een snufje peper.
Bereiding:
Haal de boter minstens een uur van te voren uit de koelkast en plaats het bij kamertemperatuur. Snij de peterselie goed fijn, pers het sap uit de knoflookteentjes met behulp van een knoflookpers. Als de boter goed zacht is geworden meng je het knoflooksap, de olijfolie, de fijngesneden peterselie er door heen en voegt er als laatste een beetje peper naar smaak aan toe.
CONCLUSIE:
Met een eenvoudig te maken product als knoflookboter kun je de meest uiteenlopende gerechten bereiden.