blog placeholder

Je hoeft echt niet naar de warme bakker toe voor een lekkere taart. Met een beetje moeite kun je zelf de heerlijkste taarten baken. Lees hier hoe je eenvoudig zelf een bosbessentaart kunt bakken.

bosbessentaart

Benodigdheden voor het maken van een bosbessentaart:

Voor de bereiding van een bosbessentaart heb je de volgende spullen nodig. Allereerst natuurlijk een oven. Verder heb je nodig een bakblik (het handigst is een springvorm waarbij de opstaande rand met een bajonetsluiting geopend kan worden zodat de bodem eruit kan), een beslagkom, een pan, een maatbeker, een elektrische mixer,  een pollepel, een eetlepel, een mes, vetvrij papier, aluminiumfolie en gedroogde bonen.

bosbessentaart

Ingrediënten:
Voor de kruimeldeeg bodem heb je 160 gr witte bloem, 1/2 theelepel zout, 85 gr koude boter, in blokjes gesneden en ijskoud water nodig. Voor de vulling heb je 165 gr roomkaas (Philadelphia), 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel room, 165 ml water, 3 eetlepels maïzena, 150 gr suiker, 450 gr bosbessen, 1 klein snufje zout, 1 eetlepel citroensap en 15 gr boter nodig.

Bereidingswijze:

Bodem:

Eerst maakje de bodem. Dit gaat als volgt; Pak je beslagkom en meng de bloem en het zout. Meng dit vervolgens met de elektrische mixer met de boter en voeg zoveel eetlepels van het ijskoude water toe totdat het deeg aan elkaar blijft plakken en alle bloem van de zijkanten gebruikt is. Als het deeg goed gemengd is rol je het in cirkels met een diameter van 23 cm plus randen tussen twee lagen vetvrij papier. Zet dit 15 minuten in de koelkast. Verwarm nu de oven voor op 230 C (gasoven stand 8). Haal na 15 minuten het deeg uit de koelkast en rol het tussen het vetvrije papier vandaan. Leg dan het deeg in een 23 cm springvorm. Prik vervolgens de bodem in met een vork en bedek het deeg met aluminiumfolie en gedroogde bonen. Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 180 C (gasoven stand 4) en bak nog eens 10 minuten. Haal na totaal 02 minuten de bodem uit de oven, verwijder de folie en de bonen en gooi deze weg, en laat nu de bodem volledig afkoelen voordat je de vulling erover giet.

bosbessentaart

Afsmeerlaag:

Daarna maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng de roomkaas, vanille en room met behulp van een elektrische mixer tot een romig geheel. Als het een mooie egale romige substantie is geworden verdeel over je het over de afgekoelde taartbodem.

Vulling:

Tenslotte maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng een paar eetlepels van de 65 ml water met de maïzena tot het een mooie gladde massa wordt. Doe nu de helft van de bosbessen in een pan met dikke bodem met het resterende water, suiker en zout en breng ze aan de kook. Roer de maïzena erdoor en laat verder koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik en helder is. Haal dan de bosbessen van het vuur. Roer vervolgens het citroensap en de boter erdoor tot de boter volledig gesmolten is. Doe de overige bosbessen erbij en giet het onmiddellijk en voorzichtig over de taartbodems, strijk glad indien nodig. Laat het geheel nu gedurende tenminste een uur opstijven. Bewaar de taart in de koelkast en haal hem er 30 minuten voor het opdienen uit.

Eet smakelijk!!

bosbessentaart