blog placeholder

Een feestelijke manier om bloemkool te serveren zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten (4 personen)

1 Bloemkool, 
+/-500 gr gehakt (half-om-half of rundergehakt)

Voor de Bechamelsaus
1/2 ltr melk
40 a 50 gr boter
50 gr bloem
zout, peper
2 eetl fijngehakte verse kruiden (peterselie, tijm, basilicum)

 

Hulpmiddelen

– Ovenvaste schotel.

 

Voorbereiding

– Bloemkool schoonmaken en in zijn geheel koken met wat zout todat hij beetgaar is, daarna af laten koelen.
– Oven voorverwarmen tot 200 gr.Celc.

 

Bereidingswijze

– Gehakt naar smaak aanmaken, meestal is er al peper en zout in als je het koopt.
– Op bakpapier een grote ronde dikke plak maken en de afgekoelde bloemkool ermee bedekken zodat hij mooi ingepakt is.
– Op een ovenvaste schaal leggen en met wat gesmolten boter of
olijfolie bestrijken.
– In de oven zetten voor ongeveer 45 tot 60 minuten.

– Intussen de bechamelsaus maken en voor het serveren de geraspte kaas en verse kruiden erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout.

Serveertips

– Voor het opdienen wat saus over de bloemkool gieten de rest apart erbij serveren.
– Lekker met gebakken aardappelen of puree.