Heerlijke soezen net zoals je ze bij de bakker kan vinden!! Een simpel recept om ze zelf te maken!
Soezen
Benodigdheden
Banketbakkersroom
_ 1 l melk
_ 4 eieren
_ 160 g suiker
_ 50 g bloem
_ 50 g vanillebloem
_ 1 pakje vanillesuiker
Soezen
_ 2,5 dl water
_ 100 g boter
_ 150 g bloem
_ 4 eieren
Bereiding
Banketbakkersroom
Laat de melk koken. Klop de eieren en de suiker tot het een schuimige massa wordt. Roer de vanillebloem en de bloem eronder. Voeg er dan al roerend de kokende melk bij en laat doorkoken. Het vulsel voor je gebak is nu klaar.
Soezen
Breng het water samen met de boter aan de kook en voeg er al roerend de bloem bij. Laat dit al roerend koken tot het deeg een bol vormt. Neem het deeg van het vuur en laat het even afkoelen. Daarna roer je er de eieren door, één voor één. Klop het deeg ongeveer 10 minuten voor er lucht in te laten komen. Zet de oven op 225°C. Doe het deeg in bolletjes op een bakplaat (gebruik hiervoor 2 lepels) en laat dan 30 minuten bakken in de oven. Als dat gedaan is haal je de soezen uit de oven, knip je het dekseltje eraf en haal je het ongebakken deeg eruit. Tot slot vul je de soezen met je banketbakkersroom. Je kan afwerken met glazuur of bloemsuiker.
Smakelijk!!