Een eenvoudig receptje voor het maken van gevulde soezen.
Gevulde soezen (ongeveer 20)
– 140 g vloeiende bloem
– 110 g boter
– 25 g poedersuiker
– 12,5 dl water
– 4 eieren
– zout
– boter voor de bakplaat
Bereidingswijze:
Breen in diepe pan met dikke bodem het water aan de kook met de melk, de boter, de suiker en een snuifje zout.
Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.
Strooi er de bloem bj en roer voortdurend met een houten lepel.
Zet de pan weer op een zacht vuurtje en blijf krachtig roeren, tot het deeg een bal vormt die van de pan loslaat.
Haal de pan weer van het vuur en laat het deeg wat afkoelen.
Voeg 2 eieren aan het deeg toe, roer het om tot de eieren volledig opgenomen zijn. Doe er dan nog één of twee eieren bij. Het deeg meot glad zijn, maar niet te vloeibaar;
Spuit met een spuitzak met gladde tuit hoopjes deeg op een ingevette bakplaat. Laat voldoende afstand tussen twee hoopjes, want het deeg moet kunnen rijzen. Bak de soezen 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220° . Verlaag de oventemperatuur tot 200° en zet de ovendeur op een kier.
Laat de soezen nog ongeveer 20 minuten verder bakken.
Laat ze daarna afkoelen op een rooster.