blog placeholder

Zin in een lekkere frisse hap op een broeierige zomeravond, maar geen zin om een uur boven dampende pannen te hangen? Dan is dit de uitkomst: penne in een handomdraai, een koud pastagerecht waarvan u zult smullen!

Ingredienten: ( zelf aan te passen naar wens  & aantal eters)

Penne

Augurken

Zongedroogde tomaten

Monchou

Zout/peper

Parmezaanse kaas

Groene paprika

Groene pesto

Gekookte ham

Allereerst is het van belang de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking te koken. Wanneer u dit gedaan hebt kunt u de penne afgieten en er een scheutje olijfolie overheen schenken. Zet vervolgens de pan met penne en olijfolie in de koelkast zodat de penne kan afkoelen en opstijven. Laat de pan minimaal een 20-30 min. in de koelkast staan.

Snijdt ondertussen de augurken, paprika, gekookte ham en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.Meng de penne met de monchou en breng op smaak met zout en peper, en voeg hierna de overige  gesneden ingredienten en 2 eetlepels groene pesto bij de pasta en verdeel het gelijkmatig.

Maak de pasta af door er nog wat parmezaanse kaas over heen te strooien. Eet smakelijk!

Heeft u nog Pasta over? Geen probleem! De pasta is de volgende dag ook nog goed te eten!

Variatietip: U kunt deze pasta ook bereiden met zalm in plaats van ham!