Heerlijk recept om sabayon met perzikenbier te maken!
Sabayon met perzikenbier
Benodigdheden
_ 4 vellen brickdeeg
_ 10 g geklaarde boter
_ 4 perziken
_ 5 eierdooiers
_ 1,5 dl perzikenbier
_ 80 g fijne suiker
Bereiding
_ Verwarm de oven voor op 200°C. Penseel het brickdeeg aan één kant in met geklaarde boter. Leg elk vel over een hoog, vuurvast kommetje met de beboterde kant op het vormpje.
_ Bak gedurdende 4 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal dan de bakjes voorzichtig uit de vormpjes.
_Pel de perziken en ontpit ze. Snij 3 vruchten in stukjes en één in fijne partjes om te garneren.
_ Klop in een vuurvaste kom de eierdooiers samen met het bier. Zet de kom in een warmwaterbad en strooi langzaam de suiker bij het bier-eiermengsel en blijf goed roeren tot het een dik en schuimig mengsel wordt.
_ Verdeel de stukjes perzik over de bakjes van brickdeeg en schep er de sabayon op.
_ Werk af met perzikpartjes en serveer het dessert meteen.
Smakelijk!