In dit artikel geef ik een recept. Het komt uit een boekje genaamd: Ovenpannetjes. Het recept is Romig kip pannetje met tuinkers.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Romig kip pannetje met tuinkers.
Wat heb je er voor nodig? (voor 4 kleine oven pannetjes)
– 400 gram kipfilet;
– 1 kippenbouillon;
– 40 gram boter;
– 50 gram bloem;
– peper en zout;
– 4 eetlepels slagroom;
– 4 eetlepels witte wijn;
– 2 eetlepels tuinkers.
Wat moet je doen?
1. Kook de kipfilet 10 minuten zachtjes gaar in de kippenbouillon. Vet dan ondertussen de pannetjes in. Neem dan de kipfilet uit de bouillon en snij het in stukjes. Verdeel de kip over de pannetjes. Laat de bouillon afkoelen en zet het apart.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt in een pan de boter. Voeg dan de bloem toe en bak het 1 minuut mee. Schenk de helft van de bouillon scheutje voor scheutje al roerend bij. Roer het tot een gladde en gebonden saus. Breng het op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de slagroom en de witte wijn over de kipfilet in de pannetjes. Schenk dan de saus erbij en schep het om.
4. Leg de deksels op de pannetjes en zet deze 15 tot 20 minuten in de oven, of tot de pannetjes goed warm zijn. Serveer de pannetjes met wat tuinkers.
Voor een pittige accent: voeg aan de saus 1 eetlepel mosterd toe.
Een makkelijk recept, voor een heerlijke maaltijd!
Eet smakelijk!