blog placeholder

Zo maakt u de perfecte pruimencrumble taart! Lekker voor de kerst of wanneer u een diner geeft. Dit recept kan met vrijwel elke vrucht of vruchtencombinatie.

benodigdheden: (voor 4-6 personen) 

  • 175 g fijne tafelsuiker
  • 800 g rijpe pruimen, ontpit en gehalveerd
  • 50 g gemalen amandelen
  • 120 g bloem
  • 75 g koude boter, in blokjes

uitvoering:

 
Verwarm 75 g suiker met 1-2 el water totdat de suiker 'gesmolten' is. Voeg de pruimen toe en verwarm ze al omscheppend circa 5 min. Meng voor het kruimeldeeg de amandelen met de bloem en 100 g suiker in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verkruimel die met behulp van de pulsknop door het bloemmengsel, totdat dit op broodkruim lijkt. Of meng amandelen, bloem en 100 g suiker in een kom en verkruimel de boter er met de vingertoppen doorheen. Verdeel de pruimen over 4-6 ingevette, ovenvaste schaaltjes of in een grote taartvorm en bedek met het kruimeldeeg. Bak de crumble 25-30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat de kruimellaag goudgeel is.
 

eet smakelijk!