blog placeholder

Geen betere Nasi Goreng als diegene die jezelf klaarmaakt. Hier een receptje waarmee je in 30 minuten aan de tafel kunt.

Nasi Goreng voor 6 personen

– 7 tal rode chilipepers (fijn gesneden en zonder zaadjes)
– 2 theelepels garnalenpasta
– 8 teentjes knoflook
– 2 eieren
– 350 g kipfilet
– 200 g garnalen
– 1,5 gekookte rijst
– 80 ml sojasaus
– 80 ml ketjap manis
– 2 komkommers, niet te groot
– 1 tomaat
– limoen
– olie om in te bakken

Bereiding

Eerst en vooral mix je de garnalenpasta, knoflook en chilipeper met een mixer.

Doe de olie en de wok en verwarm deze. Nadat je de eieren hebt opgeklopt, doe je deze in de wok en bak er een mooie grote omelet van.
Eventjes aan de ene kant bakken en daarna omdraaien om de andere kant te laten bakken.
Dan haal je de omelet uit de wok en versnij je hem tot kleine reepjes.

Dan doe je opnieuw wat olie in de wok en roerbak daar de reepjes kipfilet aangevuld met de helft van de chilipasta in. Haal dan alles uit de wok.

Opnieuw doe je wat olie in de wok, deze keer roerbak je hierin de garnalen aangevuld met de rest van de chilipasta. Als de garnalen gaar zijn haal je ze uit de wok.

Daarna doe je weer olie in de wok, dit keer om de rijst te roerbakken. Zet de wok hiervoor op een middelhoge temperatuur en draai de rijst regelmatig om totdat hij heet is. Dan vul je aan met de ketjap en de sojasaus. Roer alles goed onder elkaar.

Voeg nu ook de kip en de garnalen toe en schep ze door de rijst. Nog even op smaak brengen met peper en zout.

Dan schep je de nasi in een mooie grote schaal en versier hem met de omeletreepjes, komkommer en de tomaat… geef hierbij ook partjes limoen.