Ieder jaar met kerst worden we op de zaak door relaties overstelpt met allerlei lekkere en minder lekkere etenswaren. Meestal zijn het van die standaard zaken als kerststollen, rode wijn, zoete koekjes enzovoorts. Dit jaar was er echter een pakket binnengekomen met iets speciaals er in. Het was voor het eerst dat er enig tumult ontstond bij het openen van een kerst relatie geschenk en er steeds meer mensen omheen dromden. Uiteindelijk werd ook ik nieuwsgierig en ging eens kijken waar al die drukte door kwam. De oorzaak van het tumult bleek een potje mosterd dille saus. Ook ik kreeg een blokje kaas met mosterd dille saus. Toen ik het proefde was ik ook meteen verkocht. Heerlijk!! Ik heb meteen dezelfde avond het recept voor mosterd dille saus opgezocht op internet en het blijkt heel goed zelf te maken te zijn. Het recept heb ik hieronder voor je opgeschreven.
Benodigdheden:
Voor de bereiding van de mosterd dille saus heb je een schaaltje nodig met een inhoud van zo’n 250 milliliter en een kleine garde.
Ingrediënten:
De ingrediënten voor mosterd dille saus voor ongeveer 4 personen zijn; 1 eetlepel milde mosterd, 1 theelepeltje Franse mosterd, 1 tot 2 eetlepels fijngehakte dille, 6 tot 8 eetlepels olie (noten- of olijfolie), 2 eetlepels wijnazijn, een mespuntje peper, 1 eetlepel suiker en een theelepeltje citroensap en 2 theelepeltjes honing.
Bereiding:
Voeg de milde mosterd, de Franse mosterd, de noten- of olijfolie, de wijnazijn, de peper, de suiker, honing en de citroensap samen in het schaaltje en kluts het met de garde goed door elkaar tot het een mooie egale substantie is. Voeg vervolgens al roerend druppel voor druppel de noten- of olijfolie toe. Voeg dan als laatste de fijngehakte dille toe en kluts dit goed door de saus en klaar is je mosterd dille saus.
Combinatie tips:
Met mosterd dille saus zijn veel combinaties te maken. Een paar goede tips zijn; als second placing bij beenham, zalm, kaas. De meest verrassende tip is met witte vis, zoals dorade of pangafilet, dit geeft echt een verrassende smaakcombinatie. Mosterd dille saus is ook heel lekker als dipsaus voor bijvoorbeeld salami, kaas, druiven, kipstokjes etc.