Friet is lekker, maar helaas niet gezond, toch? Deze ovenfrietjes zijn gemakkelijk te maken, bevatten veel minder vet dan normale friet en zijn net zo lekker!
Benodigheden (Friet voor 2 personen):
-4 Grote aardapppelen
-1.5 theelepel zonnebloemolie
Was de aardappelen en verwijder eventuele uitlopers. Je kan de schil eraf halen, maar dit is niet nodig.
Verwarm de oven voor op 250 graden celcius. Snij de aardappelen in reepjes van zo'n 1 bij 1 cm. Iets dikker of dunner kan ook. Doe de frietjes allemaal samen in een kom en giet de zonnebloemolie eroverheen. Meng de olie en de friet met je handen, zodat alle friet bedekt wordt met een dun laagje olie. Verdeel de frietjes over een bakplaat en zet ze in het midden van de oven. Bak ze in circa 40 minuten goudbruin. Blijf wel bij de oven in de buurt, want als de uiteinden van de frietjes zwart beginnen te worden, is het tijd om de oven uit te zetten!
Haal de frietjes uit de oven en haal ze meteen van de bakplaat af. Ze zijn meteen klaar om te worden opgediend.
Optioneel: Je kan de frietjes kruiden met bijvoorbeeld oregano, zout, peper of chillipoeder. Strooi de kruiden in de kom samen met de olie, en verdeel ze gelijk over de frietjes.