blog placeholder

Het recept van een lasagne op basis van mager runderghakt. Een beetje rekeninghoudend met onze lijn en toch even lekker.

Lasagne met mager rundergehakt voor 4 personen

– 500 g mager rundergehakt
– 1 ui
– 375 g lasagnevellen
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 800 g tomaten uit blik
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortelen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 courgettes
– 1,2 dl mager rundsbouillon
– 2 theelepels oregano

Voor de kaassaus

– 100 g magere geraspte cheddar
– 40 g maïzena
– 7,5 dl melk

Bereiding

Nadat we de olijfolie hebben verhit in een pan, gaan we de versnipperde ui hierin fruiten.

Nadat we alle groentjes zoals de wortelen, bleekselderij en de courgettes hebben fijngehakt voegen we ze bij de ui en bakken we ze al roerend mee totdat ze zacht zijn.
Dan voegen we de knoflook toe en laten die eventjes mee bakken.

Nu kunnen we het rundergehakt toevoegen, welke we onder de vorm van roerbakken mee kunnen bakken, dit op een hoog vuur en totdat het rundsgehakt bruin is.

Dan voegen we er de fijngesneden tomaten, de mager rundsbouillon, de tomatenpuree en de oregano toe, waarbij we alles goed mengen. We brengen alles aan de kook en eens het kookt zetten we het mengsel op een laag vuurtje en laten het nog een minuut of 20 verder pruttelen. Met regelmaat roeren we alles eens goed om.

We verwarmen de oven voor op 180°.
Eerst leggen we op de bodem wat gehaktsaus, daarna een lasagnevel, we wisselen dit af en eindigen met een lasagnevel.

Voor de kaassaus gaan we een beetje maïzena mengen met melk en we roeren totdat we een glad papje krijgen. Dan zetten we het op een laag vuurtje en voegen al roerend de rest van de melk eraan toe. Dan nemen we de pan van het vuur en we roeren de geraspte cheddar erdoor totdat hij helemaal gesmolten is.
Tenslotte gieten we de kaassaus over de lasagne.

De baktijd van de lasagne zal ongeveer een uurtje duren, maar controleer toch maar al eens rond de 20 à 25 minuten. Niet elke oven is hetzelfde.
Zorg ook dat de bovenkant niet aanbakt, indien je ziet dat de bovenkant te snel bruin wordt, kan je hem altijd afdekken met bakpapier (er gewoon los bovenop leggen).