blog placeholder

Recept voor 2 personen

Tijd: 20 min. + circa 20 min. in de oven

 

Benodigdheden:

  • 3 courgettes
  • 1 blik met tomatenblokjes
  • 1 pakje met gezeefde tomaten (330 ml)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 250 gr. ricotta
  • scheut melk
  • zakje geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Snijd de courgettes in tweeën en schaaf deze met een dunschiller in dunne plakken. Ga door totdat alle drie de courgettes op zijn.

Daarna snipper je het uitje, pers je de knoflook en snijd de rode peper fijn. Bak het gehakt zonder olie (of eventueel met een beetje kokosolie) samen met de ui, knoflook en rode peper. Na circa 2 minuten voeg je de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten toe. Roer dit door en voeg als laatste de kruiden, suiker en een snufje peper en zout toe. Terwijl dit nu circa 10/15 minuten pruttelt, vet je de ovenschaal in met een beetje (kokos)olie. Vervolgens bedek je de bodem met een laagje courgetteplakjes.

Ook kun je het kaassausje voor over de lasagne alvast maken. Meng de ricotta met melk en een snufje peper.

Als de tomatensaus klaar is, schep je een paar lepels over de courgette in de ovenschaal. Daarna bedek je het weer met plakjes courgette. Op deze manier ga je door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag vol plakjes courgette en giet hier het kaassausje overheen. Strooi wat geraspte kaas erover en zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!