blog placeholder

Lamsvlees in marjoleinsaus, is een vleesgerecht waarin diverse groenten zijn verwerkt en waarbij men apart aardappelpuree kan serveren. Als aangepaste wijn verkiest men bv. Château la Gurque, een krachtige volle wijn met een rijke afdronk.

Lamsvlees in marjoleinsaus voor 4 personen

– 600 g in grote stukken gesneden lamsvlees
– 2 dl geurige azijn
– 2 eetlepels olie
– 50 g vers ongezouten spek
– 3 fijn gesneden wortelen
– 2 grote gesnipperde uien
– 3 in smalle repen gesneden stengels bleekselderij
– 1 theelepel verse gedroogde marjolein
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 8 eetlepels bloem
– 100 g boter
– 3 bouillonblokjes
– 300 g gepelde tomaten
– 1 dl melk
– aroma
– marjoleinpoeder

Bereiding

Snij het lamsvlees in niet al te grote, maar even grote stukken. Leg het in stukken gesneden lamsvlees in een kom en giet er azijn over.

Warm de olie op in een pan en bak daarin het spek langzaam uit. Voeg er de fijn gesneden wortel, ui en selderij aan toe, aangevuld met de marjolein en de peterselie.

Leg een deksel op de pan en smoor de groenten gaar op een laag vuurtje.

Neem het lamsvlees uit de azijn. Droog het lamsvlees met keukenpapier.

Wentel daarna het lamsvlees door een deel van de bloem.
Maak de boter warm en bak daarin, door geregeld omscheppen, het lamsvlees mooi bruin.

Schep de groenten uit de pan en voeg ze bij het lamsvlees. Na het verwarmen van de bouillon, giet je deze bij de groenten en het lamsvlees.
Sluit de pan af met een deksel en laat het lamsvlees gedurend 20 à 30 minuten sudderen.

De tomaten snij je in mooie plakken, verwijder hiervoor eerst het zaad.
Doe ze dan mee in de pan en laat ze mee gaar worden.