blog placeholder

Zelf een kaastaart maken? Simpel, volg gewoon dit recept!

Koude kaastaart

 

Benodigdheden

_ 200 g speculaas

_ 75 g margarine

_ 250 g verse roomkaas (zoals philadelphia)

_ 1 citroen

_ 1 pakje vanillesuiker

_ 10 eetlepels fijne suiker

_ Halve l room

_ 10 g gelatine

_ Fruit om te garneren

 

Bereiding

_ Verkruimel de koekjes en vermeng met de zachte boter.

_ Druk dit uit op de bodem van een springvorm met diameter 24 cm (= taartvorm). TIP: leg plastiekfolie in de springvorm, zo kan je de taart er gemakkelijker uithalen.

_ Laat de gelatineblaadjes gedurende 10 min weken in koud water en los ze daarna op in 1 dl warm water.

_ Voeg er de suiker aan toe en roer goed (alles moet opgelost zijn en het mag niet doorkoken).

_ Doe de roomkaas, het citroensap en de vanillesuiker samen en klop dit op tot een luchtige massa.

_ Voeg de gelatine hieraan toe en roer dit tot een gladde massa.

_ Klop de room stijf en voeg dit ook toe aan de massa. Roer dit er met een spatel door.

_ Doe dit nu over de koekjes in de springvorm en strijk bovenaan mooi glad.

_ Dek het af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

_ Doe de taart uit de vorm en versier met vers fruit.

 

Smakelijk!!