Zelf een kaastaart maken? Simpel, volg gewoon dit recept!
Koude kaastaart
Benodigdheden
_ 200 g speculaas
_ 75 g margarine
_ 250 g verse roomkaas (zoals philadelphia)
_ 1 citroen
_ 1 pakje vanillesuiker
_ 10 eetlepels fijne suiker
_ Halve l room
_ 10 g gelatine
_ Fruit om te garneren
Bereiding
_ Verkruimel de koekjes en vermeng met de zachte boter.
_ Druk dit uit op de bodem van een springvorm met diameter 24 cm (= taartvorm). TIP: leg plastiekfolie in de springvorm, zo kan je de taart er gemakkelijker uithalen.
_ Laat de gelatineblaadjes gedurende 10 min weken in koud water en los ze daarna op in 1 dl warm water.
_ Voeg er de suiker aan toe en roer goed (alles moet opgelost zijn en het mag niet doorkoken).
_ Doe de roomkaas, het citroensap en de vanillesuiker samen en klop dit op tot een luchtige massa.
_ Voeg de gelatine hieraan toe en roer dit tot een gladde massa.
_ Klop de room stijf en voeg dit ook toe aan de massa. Roer dit er met een spatel door.
_ Doe dit nu over de koekjes in de springvorm en strijk bovenaan mooi glad.
_ Dek het af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
_ Doe de taart uit de vorm en versier met vers fruit.
Smakelijk!!