blog placeholder

Maak met dit recept heerlijke kipnuggets in een handomdraai! Lekker als snack of bij het avondeten!

 

Benodigheden:

-200 gram kippenborstfilé

-Een kopje bloem

-Een kopje brood/beschuitkruimels of verkruimelde chips

-2 eieren

-Zonnebloemolie (Hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de pan)

Doe in 3 kommetjes de 2 (geklopte) eieren, de bloem en de brood/beschuit/chipskruimels. Snij de kipfilé in blokjes van zo'n 2 bij 2 cm. Je kunt de grootte varieren. Draai de kipfilé blokjes eerst door het geklopte ei, daarna door de bloem en tenslotte door de kruimels. Herhaal deze actie voor extra knapperige kipnuggets.

Tip: Spies een kipblokje eerst op een satéprikker voor je het door het eiermengsel haalt. Hierdoor worden de kipblokjes gelijk bedekt met bloem en kruimels.

Vul een pan met een laag olie die net zo diep is als de kipblokjes hoog zijn. Zet de pan op een matig vuur. Als de olie sist als je er een blokje in laat glijden, weet je dat de olie heet genoeg is. Bak de kipnuggets goudbruin porties van 5 per keer, afhankelijk van de grootte van de pan. Wees erg voorzichtig als je de kipblokjes in de olie laat glijden, je kan je verbranden aan opspattende olie.

Bak de kipnuggets in ongeveer 1-3 minuten aan één kant bruin, draai ze dan om en laat ze nog 1-3 minuten bakken. Haal ze dan voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op een paar vellen keukenpapier. Herhaal deze handeling tot alle kipblokjes zijn gebakken.

 

Optioneel:

Je kan je kipnuggets heerlijk kruiden door kruiden toe te voegen aan de bloem. Een kleine greep uit de kruiden die je kan gebruiken:

Rozemarijn, Chilliepoeder, Uienpoeder, Thijm, zout, peper, Oregano, Konijnzaad…. De mogelijkheden zijn eindeloos!