blog placeholder

Een stoofschotel rijk aan groenten en kalfsvlees.

Kalfsragoût met groenten voor 4 personen

– 500 g mager kalfsvlees van de schouder of het borststuk
– peper
– zout
– 4 eetlepels slaolie
– 2 grote gesnipperde uien
– 2 in stukjes gesneden stengels bleekselderij
– 2 teentjes knoflook
– 1 en halve liter droge witte wijn
– 400 g in dobbelsteentjes gesneden niet afkokende aardappelen
– 350 g gepelde tomaten
– 250 g in dunne plakken gesneden courgettes
– aroma

Bereiding

Nadat je het kalfsvlees hebt afgedroogd met keukenpapier, snij je het in grote stukken. Je kruid bij met peper en zout.

Je maakt de olie warm en je bakt het kalfsvlees,  dit onder geregeld omdraaien.

Voeg het spek toe, fruit de uien glazig en doe worteltjes met selderij en knoflook bij het kalfsvlees.
Daarna schenk je de wijn langs de rand in de pan en laat  je het kalfsvlees met de groenten, in de gesloten pan op een laag vuurtje, gedurende 5 minuten sudderen.

De wijn laat je grotendeels verdampen en voeg dande aardappelen toe. Roer goed en giet zoveel warm water in de pan totdat de  aardappelen half onder staan.
Snij de tomaat in stukjes (verwijder ook het zaad).

Strooi dan wat zout over de aardappelen en leg er de stukken tomaat op.

Laat het vlees en de aardappelen 15 minuten zacht koken, voeg er dan de courgettes bij en laat deze ook gaar worden.

Als zowel het vlees als de aardappelen gaar zijn, schep je alles door elkaar en voeg je er naar eigen smaak aroma, peper en zout aan toe.