blog placeholder

Kalfsoesters met kaas, een niet alledaags gerechtje, superlekker met een slechts bereidingstijd van een half uurtje.

Kalfsoesters met kaas voor 4 personen

– 8 oesters van de fricandeau (50 à 60 g per stuk)
– peper
– zout
– bloem
– 80 boter
– 8 kleine plakken jongbelegen Goudse kaas
– 2 eetlepels goudgele Franse mosterd
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1 en halve theelepel bloem
– 1 en halve liter droge witte wijn
– aroma
– kerrie

Bereiding

Eerst leg je de kalfslapjes zo plat mogelijk, dan verwijder je de randjes, vet en zeentjes. Kruid ze bij met peper en zout en laat dit een tien minuten intrekken..

Daarna wentel je het vlees door de bloem.

Maak een 60 g boter warm en bak daarin de oesters mooi van kleur aan weerszijde en gaar.

De kaas bestrijk je mosterd en daarover strooi je wat paprika. Leg op elke oester een ongeveer even groot plakje kaas. Je voegt de rest van de boter toe, leg het deksel op de pan en laat de kaas smelten.

Het vlees hou je op een voorverwarmde schotel warm. De bloem bak je even in de boter mee en giet onder goed roeren de wijn in de pan zoveel warm water tot een mooie jus ontstaat.

Voeg hieraan nog naar eigen smaak aroma, kerrie, peper en zout toe.